Drodzy Forumowicze,
mam pytanie czy jeżeli w mojej Octavi II 2005 r. wersja Ambiente chciałbym aby światła włączały się i gasił automatycznie po uruchomieniu auta to wystarczy wymienić przełącznik na taki z funkcją auto czy coś jeszcze?.
Drodzy Forumowicze,
mam pytanie czy jeżeli w mojej Octavi II 2005 r. wersja Ambiente chciałbym aby światła włączały się i gasił automatycznie po uruchomieniu auta to wystarczy wymienić przełącznik na taki z funkcją auto czy coś jeszcze?.
To się załatwia kodowaniem - poszukaj kogoś z Twojej okolicy z VCDS-em.
Sprawdzi jaki masz moduł komfortu i czy da się włączyć tzw tryb skandynawski lub amerykański.
Włącznik Auto jest powiązany z czujnikiem zmierzchu
Włącznik Auto jest powiązany z czujnikiem zmierzchu
ale będzie też "chodził" w wersji bez czujnika (bedzie tylko bład pokazywało po podłaczeniu vaga).
Proponuje ustawić sobie tryb amerykanski (same przody z automatu i zaciagniecie ręcznego tez je wyłaczy) + zmniejszenie jasności swiatła tak na 50%
[shadow=red:6b475286d5]"Proponuje ustawić sobie tryb amerykanski (same przody z automatu i zaciagniecie ręcznego tez je wyłaczy) + zmniejszenie jasności swiatła tak na 50%"[/shadow:6b475286d5]
Witam wszystkich,
od niedawna jestem posiadaczem OII v. Elegance i też interesuje mnie temat automatycznego zał. świateł lub dołożenie dziennych LED. Czy mógłby ktoś doradzić co w moim przypadku byłoby lepsze.
Dzięki
Mam O2 przed FL. Jest czujnik deszczu i czujnik światła, oraz światła automatyczne. Cały sęk w tym, że poprzedni właściciel ustawił światła tak, że jak się włączy zapłon, to świecą światła mijania przód i tył. Ręczny nie wyłącza niczego.
Chciałbym wyłączyć ten tryb, bo idzie do zimy a nie chcę odpalać samochodu wraz ze świecami żarowymi na światłach.
Posiadam kabel typu VAS wraz z oprogramowaniem.
I teraz pytanie.
Czy mogę to zrobić sam za pomocą tego kabla w jakiś magiczny sposób, czy potrzebuje coś innego?
Jak by ktoś mógł napisać gdzie szukać tego ustawienia, to byłbym wdzięczny.
Witam
Takie pytanie mam fabryczne DRL w dziwnym trybie
przy załączonym zapłonie świecą się przednie DRL i wskazówki zegarów tył nie świeci czyli wygląda ze tryb amerykański ale zaciągniecie ręcznego nie wygasza DRL, pod VCDS w opcji 09 nie ma wybierania trybu amerykańskiego i skandynawskiego. Meritum pytania jak uaktywnić gaszenie DRL przy zaciągniętym ręcznym???
Masz standardowe ustawienia i tyle. Jak chcesz włączyć tak zwany tryb amerykański, to w bajcie 11 zaznacz bit 0.
Tylko po co to w ogóle uaktywniać???
No i tu sie rodzi problem bo pomocnik kodowania nie pokazuje mi tego jako dostępne.
W 1k0 937 087 j mam tylko w bajcie 11 dostępne 2-3-7 odpowiednio
Permament runing light (PRL) via Low Beam Active - wyłączony
High Beam Assist instaled - wyłączony
Parking lights with terminal 15/ingition OFF only w/o direct change from turn signal to parking light - załączony
Nie chce w ciemno zmieniać bitów temu podpytuje o bit 0
A chce uruchomić po to ze przy starcie zminą chce mieć mniejsze obciążenie na rozruch, i z tego co zauważyłem ze DRL dość często musze wymieniać (wydaje mi się ze są duże falowania prądu przy rozruchu choć przecież jest tam jakiś stablilizator napięcia przecież)
Komentarz